Saturday, April 30, 2011

BBQ Murai Jaya ~ DT4450 : Asal bulehhh..

 Seperti rutin harian, duduk dalam bilik mengadap PC. Jam 8.00 malam, timing bosan dah datang. Laman You Tube menjadi mangsa peneman mengusir mood bosan dari bermaharajalela. Satu per satu clip video lagu arena 80-an di layan. Sambil memerhati baris-baris lirik sambil tu bibir bergerak untuk turut melalak. Apa nak buat..BOSAN!!!..

 Melalak punya melalak, jam dah bertukar ke angka 9. Kelibat Nuar muncul dalam bilik. "wei nak join BBQ tak?" "bila?" balas ku pantas. "malam ni,jap lagi nak g beli barang, nak tak?" "ok gak". tanpa fikir panjang, laju ja aku bersetuju. Mungkin aura bosan menjadi mangkin untuk kata setuju keluar dari mulut. Selesai kutip RM5 seorag untuk membeli barang-barang berBBQ, Nuar,Pokyen dan Megat terus bergegas ke MYDIN.

 Aku dan yang lain duduk rumah menyambung mood bosan. Sekitar jam 1.00 pagi kerancakan berBBQ bermula. Lokasi BBQ belakang rumah je. Aku pon snap la seberapa keping gambar kenangan + gambar untuk bakar golongan yang tidak terlibat. Enjoy juga la BBQ tu. Dapat gak BOSAN tu pergi jauh buat seketika. Walaupon planing last minit, tetapi berjaya juga terlaksana.


jemput-jemputla tengok gambar BBQ Asal Bulehhh kami ni.

Photobucket

Photobucket
Menu BBQ

Photobucket
Aktiviti BBQ bermula

Photobucket
Makan time

Photobucket
Master Mind : Nuar

No comments:

Post a Comment