Wednesday, March 24, 2010

Kelainan dari sebelumnya

 Hidup perlukan perubahan. Itu kata orang. Lebih tepat lagi kata ahli motivasi. Bagi aku pulak, hidup sentiasa ada perubahan, sama ada kita sedar atau pun tidak. Lagi satu perubahan itu sama ada ke arah kebaikkan atau pun keburukan. Sekarang aku rasa akan perubahan dalam hidup aku. Perubahan yang aku rasa ternyata berbeza dari sebelum nya. Dahulu semasa di diploma, masa aku, hidup aku tak banyak aku habiskan dengan rakan-rakan kelas mahupun budak-budak rumah sewa aku. Masa aku lebih ke arah hobi aku, hikking. Masa pula banyak di habiskan dengan rakan-rakan kelab. Aku lebih kenal budak kelab dari budak rumah dan budak kelas sendiri.

 Degree ni, aku rasa masa aku tidak lagi ke arah outdoor. Tapi lebih banyak bersama budak kelas aku sekarang. Aku senang dengan diorang, happy. Diorang semua ok, penerimaan pun ok. So tak ada apa yang boleh aku kata "TAK BEST". Jujur aku kata, ade sekelumit rasa terkilan pada masa yang lepas. Kalau dahulu aku lebih luangkan masa aku dengan rakan-rakan dip, mybe benda yang sama aku rasa kan sekarang. Tapi itu la yang dikatakan pengalaman. Bersama rakan outdoor aku bina satu bounding yang kuat. Hingga ketiadaan mereka sekarang memberi satu impak pada diri aku. Sekarang yang tinggal pun tidak la semeriah dahulu. Lagi pun yang tinggal akan habis zaman U diorang. So aku perlu bina satu bounding yang baru bagi kehidupan masa akan datang aku.
 Dan siapa mereka, telah aku temui jawapan itu. Pada siapa yang mengikuti semua entry aku, dapat korang lihat bagaimana aku bersungguh mengadakan program kelas aku. Tak seperti zaman diploma aku. Program kami sekitar di dalam negeri Melaka. Aku yakin persoalan itu wujud dikalangan rakan dip aku. Tapi jawapan aku satu, mybe dahulu aku tak rapat dengan diorang, sekarang aku akrab dengan mereka. Ini la yang aku katakan perubahan dari sebelumnya.


4 comments:

  1. abe we mmg dh berubah. people who lived next to u all dis time can tell how differ you are now from before. well, penghijrahan itu bagus but how well in that transformation.

    ***p/s : lagi satu, it's BONDING la, not Bounding! Hahaha xD

    ReplyDelete
  2. hahaha...biaselah abg nye skeping kn kureng ckit...

    ReplyDelete