Thursday, March 18, 2010

Eksplorasi Air Terjun Berkelah & BBQ BMFP Seperti yang dirancangkan, 12-14 Mac 2010 yang lepas, kami pelajar BMFP telah pun berjaya mengadakan program BBQ semestar ini seperti yang dirancang. Program kali ini yang diadakan di Maran, Pahang sememangnya memberi satu pengalaman baru kepada bebudak kelas BMFP. Program ini turut disertai oleh orang luar. Orang luar di sini bermaksud peserta selain dari pelajar BMFP. Pengawai pengiring yang sudi mengiring kami adalah pensyarah dari jabatan pengurusan, Pak Ip dan Juruteknik dari jabatan bahan, En Hisyam. Diorang berdua memang sporting dan yang paling penting, pelajar kelas aku senang akan kehadiran diorang.

 Pada asalnya program ini ada sedikit masalah, berkat kerjasama rakan-rakan kelas aku yang sudi membantu, syukur semua masalah dapat di atasi. Terima kasih semua. Kelancaran program ini juga disebabkan kerjasama jitu dari support crew yang terdiri dari bebudak outdoor UTeM. Mereka adalah Kabil, Faiq, Sani, Jihad, Roza dan Aini. Terima kasih pada diorang. Orang luar seperti Iki, zima, Fafa & Anis turut membantu menjadikan program ini lebih menarik. Program ini menjadi lebih menarik dengan wujudnya game Abseling yang di setup oleh bebudak Kembara UNITEN. Antarnya din,mal,millin,man dan rakan-rakan yang lain. Terima kasih kembara UNITEN korang memang tak betul, abes rosak bebudak aku..haha..

 Selain abseling, bebudak xpdc ni juga dapat merasai kepuasan terjun di kolam 7 yang kedalamannya jika tidak silap sedalam 26kaki. Masing-masing tak melepaskan peluang untuk terjun dari tempat yang tinggi. Pengalaman trekking pada batu yang curam sememangnya menakutkan. Disitu aku dapat lihat kerjasama bebudak kelas aku. Program ini bagi aku berjaya, masing-masing berpuas hati dengan program ni. Kepada yang sakit-sakit, sory dari aku, cepat-cepat la g klinik. Untuk kekurangan program ni, sekali lagi aku ucapkan sory, ini ja yang termampu aku buat untuk korang. Hope sem depan tak takut untuk join. Yang tak dapat pergi, sem depan cuba la untuk pergi. Cuba la untuk kutip seberapa kengangan bersama bebudak kelas. Jika kelas lain mencari program, Korang dah disediakan, so sendiri pk la beb. ok..

Gambar :
 Dalam Bas ODW nak g
 
Support Team : Kabil , Sani, Faiq, Jihad, Roza, Aini
 Sarapan Pagi
Masjid
Lori
Landrover
Abseling : Kuda
Abseling : Tunggu Giliran
Mal
Tiqa
Faiz
Wan
Nabila
Haqim
Mail
Fafa
Zainal
Tiqa
Kabil
Haqim & Fatin
Wani & Roza
Mail
Jihad
Roza
Fatin
Wan
Wan
Anis
Fafa, Tiqa, Anis
Megat
Fafa
Fahmi
Faiq
Mu Chui
Nabila
Faiz
Anis
Tiqa
Yan Li & Wani
Lepak
Iki
Faiz & Zima
Wan & Fafa
Terjun
Terjun
Terjun
Gambar sebelum turun
Sebelum balik


5 comments:

 1. syg abe we..erk.oops! teruskan perjuangan..

  ReplyDelete
 2. hehe..bertuah nye budak..nape oops! lak??
  jgn rsau xde sape nk jlous..roza tue je jgn sampai ade org jlous dah..huhu

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete